top of page

OFFICE PROJECT

INKOMHAL CORDA 4

OFFICE

INKOMHAL CORDA 4

herontwerp van de huidige inkomhal met het integreren van een lunchroom, kitchenette, open meetingspaces en twee vergaderruimtes, vertrekkend van de bestaande vormgeving van de verdieping

Voor de vormgeving van de inkomhal van Corda 4, een van de kantoorgebouwen op de Corda Campus, werd er rekening gehouden met het bestaande gebouw alsook de bestaande situatie. Eén van de belangrijkste invalshoeken in dit project zijn de verschillende gebruiksroutes in de ruimte; van de ingang tot de centrale blok van liften en trappen, alsook van de ingang tot kantoorruimtes op de begane grond. Opvallend hier is dat er een schuinte zit in deze route. Deze schuinte werd aangehouden voor het ontwerp van de toegevoegde lunchruimte. Om de ruimte nog toegankelijke te maken werd er gekozen voor afgeronde wanden die de doorgangsroutes zullen accentueren.

In de kitchenette kunnen alle gebruikers van het gebouw, voornamelijk deze van de begane grond, gebruik maken van een informele ontmoetingsplek, afgescheiden door de kitchenette die geplaatst wordt in een gebogen wand. Deze zone wordt aangeduid door een OSB vloer, aansluitend bij andere gebouwen van de Corda Campus. Naast de twee vergaderruimtes die gereserveerd kunnen worden, is er een open meetingspace voorzien waar korte besprekingen kunnen plaatsvinden.

Het ontwerp werd afgesteld op de parallel-lopende werken op de tweede verdieping. Zo werd er gekozen voor een industriële look door de schil van het gebouw te behouden en grote oppervlakken donker te maken. In combinatie met zachte accenten wordt er een geheel gecreëerd met de bestaande bovenverdieping. 

Er werd zoveel mogelijk van de bestaande ruimte gerecupereerd, zoals de bestaande zwarte tegelvloer en verwarming. Voor toegevoegde materialen werd er gekozen uit enkele duurzame materialen zoals bekleding van gerecycleerde PET-flessen.

Address:  Corda Campus, Kempische Steenweg 293, 3500 Hasselt

Date:      oktober 2022 - april 2023

bottom of page