top of page

OFFICE PROJECT

NAC AALST

OFFICE

NAC Aalst

stamboom - 'Het land van Aelst'

De fundamenten van dit ontwerp zijn enerzijds geënt op de typerend functionele vormgeving van de spinnerij "filature de Canal" (waren fundamenten van het nieuwe gebouw). Een bij deze verticaal georganiseerde inrichting dewelke contrasteert met de huidige horizontaal opgevatte architectuur van het nieuwe gebouw. Deze verticale beeldvorming zal worden gebruikt om de communicatie evenals de interactie te bevorderen, resulterend in een vorm van synergie over de diverse bouwlagen heen. Anderzijds zal deze nieuwe communicatieve  vormentaal worden ervaren als een ruimtelijke stamboom van Aalst die de voormalige 26 administratieve locaties hergroepeert naar de postsite. Deze ruimtelijke stamboom vormt dan ook 'Het land van Aelst', met de 'stad' Aalst als kloppend hart, omringd door haar deelgemeentes, gekenmerkt door haar geschiedenis, werkend aan haar toekomst.

Form Follows Aalst

Een verticaal georiënteerde architectuur, waarbij de verschillende horizontale volumes worden geprojecteerd over de verschillende bouwlagen heen. De manier van positionering is niet enkel geografisch bepaald, doch deze heeft als primair doel de activiteit der aangesneden verdiepingen te optimaliseren. Het uit de industriële tijd gekende principe [Form Follows Function] evolueert bij deze dan ook naar [Form Follows Aalst].

Onthaalst

Publieke, semi-publieke en private ruimten vormen zo een los verbindend veld van verschillende volumes en bieden een permeabele connectie met hun omgeving, elk met een eigen uniek diafragma. De wereld binnen het [Stadhuis], een constante dialoog met omgeving en geschiedenis, uitkijkend naar de toekomst.

Address:  Werf 9, 9300 Aalst

Date:      2014 - 2015

Photo's:   Fotografie Valerie Clarysse 

bottom of page